Mònica Millán Torné

 

Àrea de Neurociències de l'Hospital Germans Trias

 

Metge especialista per l'Hospital Germans Trias. Doctorada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Durant quatre anys va ser beneficiària d'una beca de formació en patologia vascular cerebral al Germans Trias; va dur a terme un programa de formació en neurosonología i va obtenir la capacitació en aquesta tècnica per la Societat Espanyola de Neurosonologia. Ha col·laborat activament en la posada en marxa i la implantació de la Unitat d'Ictus de l'hospital, així com en l'impuls per a la recerca clínica en la patologia vascular cerebral.

 

Des de 2004 és membre del servei en el marc de la Unitat d'Ictus que va coordinar des de 2008, sent Cap de Secció en el període 2015-2017. Actualment, exerceix el càrrec de Cap de Servei. Combina la gestió i organització del servei amb l'activitat assistencial, docent i investigadora en l'àrea de malalties vasculars cerebrals. Ha publicat més de 80 articles originals en l'àmbit de la patologia vascular cerebral, ha participat en congressos i ponències internacionals i ha rebut finançament públic com a investigadora principal en diversos projectes competitius. És membre de la xarxa d'investigació de malalties cerebrovasculars finançada per l'Institut de Salut Carlos III (INVICTUS). 

 

També ha liderat el desenvolupament i implementació d'un sistema de gestió i control de qualitat de l'activitat duta a terme a la Unitat d'Ictus, el que va permetre que, per primera vegada a Espanya, una unitat clínica fora acreditada per la Societat Espanyola de Neurologia , amb la màxima puntuació en els estàndards de qualitat assistencial, docent i investigadora.