Natalia Pérez de la Ossa

 

Àrea de Neurociències de l'Hospital Germans Trias

 

Metgessa especialista en Neurologia per l'Hospital Germans Trias, dedicada al camp de la patologia neurovascular. És la coordinadora de la Unitat d'Ictus de l'Hospital Germans Trias i Pujol, acreditada per la Societat Espanyola de Neurologia. En la seva formació post-especialització va disposar d'un contracte d'investigació de l'Institut de Salut Carlos III entre 2007 i 2009 que li va permetre aprofundir en el camp de la recerca clínica i traslacional i completar la seva formació mitjançant estades externes el Laboratori de recerca en Neurociències de l'Hospital clínic de Santiago de Compostel·la i al Royal Melbourne Hospital de Austràlia. Doctorada en 2013.

Entre les seves principals línies d'interès destaca el tractament de l'ictus en fase aguda, el diagnòstic mitjançant tècniques de neuroimatge multimodal i neurosonología, i especialment l'organització prehospitalària en el tractament de l'ictus. En aquest sentit, col·labora amb el Pla Director de la Malaltia Vascular Cerebral i amb el Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya. Des de l'any 2011 lidera un projecte basat en el desenvolupament, implementació i formació en l'escala RACE, escala clínica prehospitalària per identificar els pacients amb sospita d'oclusió de gran vas cerebral candidats a tractament endovascular.

Actualment codirigeix ​​l'estudi RACECAT que té com a objectiu estudiar els circuits de trasllat òptims per als pacients amb ictus greu i sospita d'oclusió de gran vas. Ha publicat més de cinquanta articles originals en l'àmbit de la patologia vascular cerebral, ha participat en congressos i ponències internacionals i ha rebut finançament públic com a investigadora principal en diversos projectes. És membre de la xarxa d'investigació de malalties cerebrovasculars finançada per l'Institut de Salut Carlos III (INVICTUS).

Ha rebut el premi a la Investigadora Jove de l'ICS a l'any 2019.