Natalia Pérez de la Ossa

 

Àrea de Neurociències de l'Hospital Germans Trias

 

Metgessa especialista en Neurologia per l’Hospital Germans Trias dedicada al camp de la patologia neurovascular. Coordinadora de la Unitat d'Ictus de l'Hospital Germans Trias, acreditada per la Societat Espanyola de Neurologia. Entre la seva formació post-especialització va disposar d'un contracte d’investigació de l’Instituto de Salud Carlos III entre 2007 i 2009 que li va permetre aprofundir en el camp de la investigació clínica i traslacional i completar la seva formació mitjançant estades externes al Laboratori d’investigació en Neurociències de l’Hospital Clínico de Santiago de Compostela i al Royal Melbourne Hospital d’Austràlia. Doctorada.

Entre les seves principals línies d’interès destaca el tractament de l'ictus en fase aguda, el diagnòstic mitjançant tècniques de neuroimatge multimodal i neurosonologia, i especialment l’organització prehospitalària en el tractament de l’ictus, perseguint la millora de la qualitat assistencial i la reducció dels temps fins el tractament de l'ictus,  En aquest sentit, col·labora amb el Pla Director de la Malaltia Vascular Cerebral i amb Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya, i és membre de la comissió de Teleictus.

Des de 2011 lidera un projecte basat en el desenvolupament, validació i implementació de l'escala RACE, escala clínica prehospitalària per identificar els pacients amb sospita d’oclusió de gran vas cerebral que poden ser candidats al tractament endovascular. Actualment codirigeix l'estudi RACECAT que té com objectiu estudiar els circuits de trasllat òptims per als pacients amb ictus greu i sospita d'oclusió del gran vas.

Des del punt de vista docent codirigeix un curs formatiu en línia sobre l'ictus i formació en l'evaluació de l'escala RACE i participa com a professor col·laborador a la Unitat Docent de l'Universitat de l'Hospital Germans Trias.Ha publicat més de mig centenar d’articles originals en l’àmbit de la patologia vascular cerebral  i ha participat en congressos i ponències internacionals. Va participar en el procés d’acreditació de la Unitat d’Ictus de Germans Trias el 2010 i ha rebut finançament públic com a investigadora principal en dos projectes amb relació a l’organització prehospitalària i el Codi Ictus. És membre de la xarxa d’investigació de malalties cerebrovasculars finançada per l’Instituto de Salud Carlos III (INVICTUS).