Alejandro Olivé Marqués

 

Cap del Servei de Reumatologia de l'Hospital Germans Trias

 

Metge especialista. Llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (1975-1981) amb qualificació d’excel·lent i premi extraordinari Antoni Gimbernat atorgat per la Càtedra d’Anatomia. Especialista en Reumatologia (via MIR) a l’Hospital de la Esperança (IMAS) (1984-1987). Clinical Research Fellow al Royal National Hospital for Rheumatic Diseases (Bath, Anglaterra) amb el Dr Peter J. Maddison (1988-1989). Doctor en Medicina el 1990 amb la tesi titulada “Síndrome de Felty: Fenotips linfocitaris”. Professor associat a la Universitat Autònoma Barcelona i director de vàries tesis doctorals.

 

Ha desenvolupat la seva activitat professional a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, on actualment n’és el Cap de Servei. Ha estat tutor i mentor de residents i metges especialistes. També té experiència en càrrecs institucionals a la Sociedad Española de Reumatología, Societat Catalana de Reumatologia, Comissió Nacional de l’Especialitat de Reumatologia, comissió de troncalitat i a la Unió Europea d’Especialistes (UEMS). Ha col·laborat amb el món editorial i biomèdic. És autor de nombroses publicacions en revistes indexades i no indexades, com també és autor de varis capítols de llibres de Medicina Interna i Reumatologia.

 

Com a reumatòleg clínic, dedica majoritàriament el seu temps d’assistència a les malalties reumàtiques autoimmunitàries com el lupus eritematós sistèmic i l’artritis reumatoide, entre d’altres.