Geriatria

Codi servei:

Recerca:

Les principals línies de recerca en què treballa el servei són:

 

  • Fragilitat en diferents processos (oncològics, mèdics i quirúrgics)
  •  Atenció centrada en la persona amb necessitats complexes en cronicitat complexa, avançada i final de vida
  • Demències i trastorns cognitius
  • Cardiogeriatria i insuficiència cardíaca
  • Bioètica

     

Presentació:

El Servei de Geriatria Territorial Germans Trias (SGTGT) està integrat a la Direcció Clínica Territorial de Cronicitat (DCTC) Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut. L’objectiu principal de la Direcció és promoure, coordinar i ajudar a organitzar totes aquelles iniciatives, activitats i pràctiques clíniques que vagin dirigides a millorar la qualitat de l’atenció a les persones que pateixen condicions cròniques, a partir d’una aproximació integrada de cobertura de les necessitats sanitàries i socials. La Direcció ha desenvolupat, des del 2018, i conjuntament amb la Direcció d’Atenció Primària i la Direcció de l’Hospital Germans Trias, un nou model d’atenció per tota la Gerència Territorial que és a la vegada integral (multidimensional i multidisciplinari), integrat en el territori (coordinació dels dispositius assistencials a partir de programes territorials comuns) i centrat en les persones (desenvolupament de plans terapèutics individualitzats a partir dels desitjos, expectatives i experiències de les persones).

Tipus Servei: 1

Correu: geriatria.germanstrias@gencat.cat / ufiss.germanstrias@gencat.cat

Docència:


Docència pregraduada

El professionals del Servei de Geriatria participen en la formació universitària dels/ de les futurs/res metges/esses, a través de les assignatures de Geriatria de Medicina i Cirurgia III, i del rotatori de 6è curs, de la facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, al Campus de Can Ruti. A més, en els darrers anys, també han participat en la formació universitària d’altres disciplines com ara infermeria, fisioteràpia i teràpia ocupacional.


 

Docència postgraduada

El servei acull residents de la UD Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària Metropolitana Nord (12 places MIR i 4 EIR vinculades a l’hospital Germans Trias al 2021).

A més, durant el 2021, des del servei, i en col·laboració amb el servei de Geriatria i Cures Pal·liatives de Badalona Serveis Assistencials, hem elaborat una proposta docent de la pròpia Unitat Multiprofessional de Geriatria Germans Trias. 

 

Formació continuada

El Servei de Geriatria participa cada any en un mòdul de formació continuada organitzat en col·laboració amb la Direcció Clínica Territorial de Cronicitat Metropolitana Nord, d’Actualització en Geriatria i Cronicitat.